Vi erbjuder

Träningsanordningar för både vuxna och barn. Vi tillverkar alla produkter enligt era mått, färger och modeller. Om ni exempelvis redan har ribbstolar och vill ha tilläggsutrustning, så tillverkar vi passande tilläggsutrustning . Skicka bara in er skiss och skriv era egna önskemål så erbjuder vi de förslag som passar just er.

Våra huvudprodukter är olika produkter som har med gymnastik att göra. Barn älskar träningsanordningar och våra produkter passar naturligtvis hela familjen. Vi monterar olika ribbstolshelheter vilka kan innehålla räckstänger, repstegar, gymnastikringar, rep samt gymnastikbänkar. Vi planerar helheter till olika utrymmen; (vardags)rum, tambur, terass etc. Våra produkter är enligt ISO 9001:2008.

 

Ballet Barre

År 2005 tänkte amerikanska koreografen och fitnessexperten Leah Sarago ut ”BodyBallet”. Hon kombinerade baletten med yoga och pilates. Nu är det mycket populär fitness trend.

Varför är det nyttig? Vad ger BodyBallet träningar dig? Muskelkorsetten, en slank figur, snygg kroppsställning, raka ben, friska led, graciös gångstil, bra känsla.

Var kan man träna? Det är möjligt i en idrotssförening. Tränare rättar dig om du gör något på felt sätt, väljer för dig ett programm. Men man kan göra det även hemma. Träningsprogramm för BodyBallet kan man hitta på Internet, du kan köpa en balettstång och njuta av övningar. Hemma kan man träna i sin egen takt och när som helst, för nöjes skull.

Balettstången kan köpas av oss. Om du vill ställa den bredvid fönstret eller spegeln, är bäst att köpa en stång med golfästning. Om väggen är av gipsskivor, välj en stång med golv- och väggfästning. Om du har sten- eller tegelvägg, då passar en stång som kan sättas fast på väggen. Stänger finns med en eller två ledstänger. Den nedre ledstång är menat för barn, den vanliga höjden är 75 cm från golvet, och den övre är för vuxna, 110 cm från golvet. De alla är stationära stänger. Om det inte finns fri väggyta, då passar en avtagbar stång med justerbar höjd, som har ledstänger av trä eller metall.

I fitnessklubbar änvänds ofta avtagbara stänger, särskilt om det finns många som vill träna och det finns inte tillräckligt med utrymme vid väggen. Då kan stänger tas bort och man kan utföra andra övningar.