BALETTITANKO

2005 amerikkalainen koreografi ja fitness-ammattilainen Leah Sarago keksi body-baletin. Hän yhdisti koreografian joogan ja pilatesin kanssa. Nykyään se on erittäin suosittu fitneksen suuntaus.

Mitä hyötyä siitä on? Mitä body-baletin harrastamisesta saa irti? Lihaksikkaan keskivartalon, hoikan vartalon, kauniin ryhdin, hoikat jalat, terveet nivelet, viehkeän askelluksen ja hyvän itsetunnon.

Missä sitä voi harrastaa? Kuntosalilla pystyy. Ohjaaja opastaa, jos jokin menee väärin ja ottaa mukaan ohjelmaan. Sen harrastaminen onnistuu kotonakin. Internetistä löytyy body-baletti-ohjelmia, hanki kotiisi balettitanko ja nauti. Kotona voit harjoitella omaan tahtiisi milloin itsellesi sopii.
Meiltä voi ostaa balettitankoja. Ikkunan tai peilin eteen sopii parhaiten lattiaan kiinnitettävä tanko. Jos seinä on kipsiä, silloin on hyvä valita seinä- ja lattiakiinnitteinen tanko. Tiili- ja betoniseinään käy seinäkiinnitteinen tanko.

Tankoja on yksi- ja kaksikahvaisia. Alempi on lapsia varten, noin 75cm korkeudella lattiasta. Aikuisia varten oleva tanko on 110cm lattiasta. Kaikki yllämainitut tangot ovat kiinteäkiinnitteisiä. Jos käytettävissä ei ole vapaata seinää, tarjolla on myös siirrettävä tanko, jonka korkeutta voi säätää. Kuntosaleilla käytetään usein siirrettäviä tankoja kun tilaa ei riitä seinän vierestä. Sen lisäksi se voidaan siirtää pois muiden harjoitusten tieltä pois.